روش های برش کاری ورق کامپوزیت

در این مقاله سعی داریم تا شما عزیزان را به انواع روش های برش کاری ورق کامپوزیت آشنا کنیم:

ورق های کامپوزیت از مدرن ترین مصالح ساختمانی برای نمای داخلی و خارجی ساختمان می باشد. که دارای مزایای گسترده ای می باشند.

که بهترین روش برش ورق های کامپوزیت، با استفاده از دستگاه CNC می باشد که مقرون به صرفه و بدون دردسر می باشد.

که بسیاری از شرکت های فعال در این زمینه مجهز به دستگاه ها و ابزارهایی هستند که برای برش ورق های کامپوزیت مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین در ساخت غرفه نمایشگاهی، تابلوهای تبلیغاتی با ماندگاری بالا، سقف کاذب، پوشش ستون و پارتیشن بندی پرکاربرد می باشد.

 

ورق کامپوزیت از دو لایه ورق آلومینیومی در پوسته های بیرونی و یک لایه از مواد پلی اتیلن و یا مواد نسوز کانی در وسط تشکیل شده است که برای برش ورق کامپوزیت روش های مختلفی وجود دارد.

ورق کامپوزیت آلومینیوم برای پوشش نمای بیرونی و یا دکوراسیون داخلی ساختمان ها به صورت دیواره، پارتیشن و سقف کاذب کاربرد های فراوانی دارد و این ورق ها با توجه به ضخامت، نوع آلیاژ آلومینیومی لایه ها، نوع رنگ به کار گرفته شده در پوسته بیرونی و نوع مواد به کار رفته در لایه میانی باعث شده که از تنوع بالایی برخوردار باشند، که هر کدام از انواع آن کیفیت و کاربرد مخصوص به خود را دارا می باشد.

برش لیزری که توسط دستگاه های لیزر CNC صورت می‌گیرد به دو بخش برش لیزری فلزات و برش لیزری غیر فلزات تقسیم می‌شود:

برش لیزری فلزات

برای برش فلزات از روش های گوناگونی مانند برش لیزری، برش واترجت، هوابرش، برش پلاسما، برش با تیغه های برش و … می توان استفاده کرد.

 برش لیزری در مواردی کاربرد دارد که کاربر بخواهد فلزات با ضخامت کم (معمولاً کمتر از ۸ میلی متر) را برش بزند و نیز زمانی که تلورانس مورد نظر پایین است یا به عبارتی دقت برش بالا باشد.

البته دستگاه های لیزری وجود دارند که قادر به برش فولاد تا چند سانت نیز هستند، اما به دلیل هزینه خرید زیاد و مصرف برق بالا، استفاده از آنها مرسوم نیست.

برش کاری ورق کامپوزیت

برش لیزری غیر فلزات

از این روش می توان برای برش بسیاری از مواد غیر فلزی مانند ام دی اف، پلکسی گلاس، پارچه، چرم طبیعی و مصنوعی، مواد پلاستیکی و بعضی لاستیک ها استفاده کرد.

معمولاً دستگاه برش لیزری با لیزر CO2 کار می کند و از آن برای برش اغلب مواد غیرفلزی به جز مواد کانی مانند کاشی، سرامیک، شیشه و آینه می توان استفاده کرد. که به دو روش سنتی و مدرن انجام می‌شود.

برش لیزری غیر فلزات

      ۱- نحوه برش کاری ورق کامپوزیت به روش های سنتی:

  • فرزکاری: این روش یکی از روش‌ های قدیمی برش فلزات است.

فرزکاری

  • تراشکاری: در تراشکاری برش قطعه به صورت دورانی انجام می‌شود و قابلیت تولید اشکال مختلف از جمله شکل‌ های مخروطی با تغییر وضعیت دستگاه را داراست.

تراشکاری

  • رزوه زنی: روش های مختلفی برای تولید پیچ و مهره و رزوه زنی وجود دارد که می‌توان از استفاده از قلاویز و حدیده، استفاده از دستگاه های فرز یا تراش، رولینگ و فرمینگ نام برد.

روزنه زنی

  • سمباده زنی: این روش نیز همانند سنگ زنی از سایش استفاده می‌کند با این تفاوت که میزان بار برداشته شده از روی قطعه، از سنگ زنی بسیار کمتر است.
  • سنگ زنی: در این روش از سایش به وسیله سنگ، جهت برداشتن ماده از سطح فلز استفاده می‌شود و به طور کلی برای تولید سطح‌ هایی با کیفیت بالا کاربرد دارد و میزان ضخامتی که از روی قطعه برداشته می‌شود، کم است.

سنگ زنی

       ۲- نحوه برش کاری ورق کامپوزیت به روش های مدرن:

  • برش هواگاز: برش هواگاز برای برش آهن و فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و قدمت بالایی دارد. به طور معمول این روش برای ضخامت های ۱۰ تا ۲۰۰۰ میلی متر کاربرد دارد، ولی با استفاده از یک سری روش ها می تواند برای ضخامت های ۶ تا ۳۰۰ میلی متر نیز مورد استفاده قرار گیرد. این روش به دلیل تولید لبه های تمیز و دقیق، بسیار مناسب است.

برش هوا گاز

  • برش پلاسما: این روش به دلیل اینکه تنوع بالایی در قیمت و انجام کار دارد در بسیاری از کارها کاربرد دارد و نسبت به روش هواگاز سرعت بالاتری داشته و در بازه ۱ میلی متر تا ۳۰ میلی متر می تواند برای برش فلزات استفاده شود، که با استفاده از یونیت های خاص می توان این بازه را بین ۰.۵ میلی متر تا ۱۶۰ میلی متر افزایش داد 
  • برش لیزر: برش لیزر به عنوان یکی روش ها ی مدرن در بازه ۱۰  تا ۲۵ میلی متر مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین استفاده از این روش بسیار آسان می‌باشد و حتی بدون اپراتور نیز می‌توان کار برش را انجام داد. لیزر در ضخامت های پایین دارای سرعت بالایی بوده ولی سرعت آن در ضخامت های بالا به شدت کاهش می‌یابد. برای برش فلزات مختلف از انواع لیزرهای مختلف استفاده می‌شود.

برش لیزر

اگر از اشعه لیزر برای برش دادن ورق های کامپوزیت استفاده شود، در نهایت نتیجه کار به گونه ای خواهد بود که کاملا قابل قبول است و این روش قابلیت این را دارد که چند ورق را به صورت همزمان توسط آن برش داده و بدون اینکه کیفیت کار کاهش یابد.

  • برش واترجت: در برش واترجت با استفاده از فشار آب فلزات را بسیار دقیق برش می دهند. کیفیت لبه ها در این روش حتی از برش لیزر فلزات هم بهتر است، زیرا هیچ تنش گرمایی برای فلز ایجاد نمی کند. این روش برای هر نوع فلزی با هر ضخامتی کاربرد دارد.

برش واترجت

  • برش ورق با گیوتین: از روش‌ های سریع و بهینه برای برش ورق های فلزی می‌توان از برش ورق با گیوتین نام برد. در این روش، برش بسیار تمیز و چهارگوش انجام می‌شود. این دستگاه با زاویه و فشار مناسبی، برش را ایجاد می کند و مجهز به CNC بوده که برای کنترل فعالیت دستگاه با تنظیم فاصله تیغه‌ها و تنظیم جریان برای انواع ورق ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برش ورق با گیوتن

نکات ضروری

 استفاده از چنین ابزارهای جدیدی باعث می شود تا علاوه بر افزایش سرعت انجام کارها، نیاز به نیروی انسانی کاهش یابد.
و دستگاه برش CNC به صورت کاملا اتوماتیک بتواند مراحل مختلف را اجرا نماید.
و علاوه بر افزایش بهره وری و تولید، افزایش سرعت انجام کار و افزایش رضایت مشتریان بتوان زمان را به گونه ای مطلوب مدیریت نمود.